Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Κιλκισίου

Spread the love

Την πρώτη Θεία Λειτουργία στην καθέδρα του τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Τον Μητροπολίτη Βαρθολομαίο πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Λαγκαδά Πλάτων ενώ λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο πιστός λαός του Κιλκίς που έδειξε από χθες στην ενθρόνιση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες την αγάπη του βρέθηκε κοντά του και ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη. Στον λόγο του ο Μητροπολίτης τόνισε «με διάκριση και ταπεινότητα να προχωρήσουμε μαζί» . «Να παίρνουμε παράδειγμα από τα έργα των Αγίων» είπε συγκεκριμένα.

Στο τέλος ο Νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την συμμετοχή στην πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την ενθρόνιση. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κιλκισίου συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες μετέβησαν στον τάφο του προκατόχου Μακαριστού Μητροπολίτη Εμμανουήλ για να τελέσουν τρισάγιο στη μονή Αγίου Γεωργίου.

Φωτο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 4Ε