Οικ. Πατριάρχη:«Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία»

Spread the love

Ο Πατριάρχης έκλεισε το θέμα για αλλαγή στον τρόπο της θείας Κοινωνίας στέλνοντας μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες

Ισχυρή και ηχηρή ήταν η  παρέμβαση που  έκανε σήμερα  ο  Οικουμενικός  μας  Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την Κωνσταντινούπολη ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συζητά το θέμα της αλλαγής του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Το Αγιορείτικο  μετόχιο του αγίου Παντελεήμονα στον Γαλατά όπου εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου κατά το ιουλιανό ημερολόγιο( παλιό εορτολόγιο), ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την πεποίθηση πως «μεταλαμβάνοντας, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορονοϊού» υπενθυμίζοντας πως για το λόγο αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν άλλαξε τον τρόπο μετάδοσης κι ούτε θα τον αλλάξει!

«Σας συγχαίρω διότι προσήλθατε όλοι εις την Θείαν Κοινωνίαν, τα Άχραντα Μυστήρια. Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος πολύ συζήτηση για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορονοϊού. Γι’ αυτό και δεν αλλάξαμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους πιστούς οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον ναό του αγίου Παντελεήμονα.

Απευθυνόμενος προς τους ρωσικής καταγωγής πιστούς οι οποίοι παρά τις αποφάσεις της ρωσικής Εκκλησίας για διακοπή Κοινωνίας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος, έσπευσαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τον άγιο Παντελεήμονα και να λάβουν από το Κοινό Ποτήριον Σώμα και Αίμα Χριστού,ο Οικουμενικός Πατριάρχης έριξε για μια ακόμη φορά γέφυρα συμφιλίωσης κάνοντας λόγια για «ευλογημένη συνάντηση πατέρα και παιδιών».

«Εάν ολόκληρο το ευσεβές ρωσικό έθνος είναι παιδιά πνευματικά της Κωνσταντινουπόλεως, πολύ περισσότερο εσείς που κατοικείτε εδώ είστε δικά μας παιδιά διότι απ’ εδω το ρωσικό έθνος είδε τον χριστιανισμό, πήρε τα φώτα, πήρε το Βάπτισμα. Για αυτό και ήρθα σήμερα κοντά σας  για να συμπροσευχηθούμε» είπε με νόημα ο Πατριάρχης.

Πηγή: exapsalmos.gr