Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του Εν Τυρνάβω στον Τύρναβο

Spread the love

Πανηγυρικά Ξεκίνησαν στον Τύρναβο  Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ένδοξου νέου νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου Του Τυρναβίτου επίκεντρο του Εορτασμού,ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός  Ναός του Αγίου Γεδεών  πολιούχο Τυρνάβου

Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των ιερέων της αρχιερατικής περιφέρειας Τύρναβου.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου, την πίστη και την παλικαριά ενός αγοριού 15 ετών που με το μαρτυρικό του φρόνημα, κατέπληξε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Εν συνεχεία μετά τον πανηγυρικό εσπερινό έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου πέριξ του ιερού ναού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και παρουσία μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλεως.

Αύριο θα κορυφωθεί ο εορτασμός του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ η μνήμη του  εορτάζεται πάντοτε την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιουνίου.