Πάνδημος Εόρτασε ο Μητροπολιτικός Ναός της Σύρου

Spread the love

Στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανεγερθέντα το 1824 από Χίους, Ψαριανούς και Μικρασιάτες πρόσφυγες, τελέσθηκε απόψε, με την προσεκτική τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, Εόρτιος Δισαρχιερατικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κογκό, Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, του Τηνίου, προς τούτο προσκληθέντος από τον συγχοροστατούντα αυτώ Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκου Δαδάου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λ.Σ. κ. Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, του Διοικητή της ΑΕΝ Σύρου, και πλήθους Ερμουπολιτών και παρεπιδημούντων παραθεριστών-προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κογκό, Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα και τον συνεχάρη για το ιεραποστολικό έργο, που με επιτυχία και αποδοτικότητα επιτελεί στην καρδιά της «μαύρης Ηπείρου», υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξάνδρειας κ. Θεοδώρου, και του ευχήθηκε δύναμη και πλήρη επιτυχία στην αποστολή του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κογκό, Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, αφού ευχαρίστησε τον, όπως τον χαρακτήρισε, μέντορά του και Πνευματικό του Πατέρα κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και τη διακριτική αλλά σημαντική στήριξή του στο ιεραποστολικό του έργο, αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, τονίζοντας ότι η Μεταμόρφωση είναι η εορτή και μια διαρκής υπενθύμιση της θέωσης, την οποία καλούμεθα όλοι να βιώσουμε στη ζωή μας!