Τίμησαν τον αείμνηστο Γλυφάδας Παύλο στο ετήσιο Μνημόσυνο

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε σήμερα Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Σύρου Δωροθέου Β, με τη συμμετοχή του επιχώριου Σεβ. Γλυφάδας Αντωνίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου, και το Ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου, ο κ οποίος κατήγετο από την Ερμούπολη Σύρου και ανετράφη πνευματικώς στο ιερό Βήμα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Για τον αείμνηστο Παύλο ο μίλησε ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος Β ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Ευαγγελίου της Κυριακής , περί της μελλούσης Κρίσεως, περιέγραψε την προσωπικότητα του μακαριστού Παύλου, και ευχήθηκε στον διάδοχό του Αντώνιο πολυχρόνια, ακύμαντη και ανέφελη Αρχιερατεία.

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Ελληνικού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οικογενείς του αειμνήστου Μητροπολίτου, μεταξύ των οποίων οι Πρωτοπρ. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και Χρήστος Καγιαβάς, και πολλοί Ερμουπολίτες.

Ο Σεβ.Αντώνιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πιστούς και, ιδιαιτέρως, τον σχόντα την επιμέλεια της Τελετής, Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αλέξιο Ψωΐνο.

Να επισημάνουμε την παρουσία των μεγάλων ευεργετών της Μητρόπολης Γλυφάδας και όλης της Εκκλησίας Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, οι οποίοι ήταν καλοί φίλοι του αειμνήστου Παύλου.