Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Παναγίας Εσπισκέψεως Τρικάλων

Spread the love

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως», ένα από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ενώ πληθωρική ήταν η συμμετοχή ιερέων από την πόλη και τα χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή σημασία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά και στην ιδιαίτερη τιμή των Τρικαλινών και όχι μόνο προς την Σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας «ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ».

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης