Εκκλησία Κύπρου – Δίκη Κιτίου: Ο γιατρός επιβεβαίωσε την παραπονούμενη

Spread the love

Με την κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την παραπονούμενη, συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

Ο γιατρός, επιβεβαίωσε πλήρως τα λεγόμενα της παραπονούμενης. Όπως είπε, θέλοντας να βοηθήσει την οικογένεια, επειδή απεβίωσε ο πατέρας, συμβούλεψε τη μητέρα να ζητήσει βοήθεια από τη Μητρόπολη.

Ένα Σάββατο, όπως είπε, του τηλεφώνησαν να πάει στο σπίτι της οικογένειας, επειδή η ανήλικη τότε παραπονούμενη δεν ήταν καλά.

“Όταν πήγα ήταν σε κατάσταση υστερικής κρίσης”, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο γιατρός, σημειώνοντας πως η κοπέλα τού είπε “νιώθω τα γένια του στο πρόσωπό μου”.

Σύμφωνα με τον γιατρό, αφού της χορηγήσε ένεση βάλιουμ, του είπε πως ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου τής επιτέθηκε στον καναπέ του γραφείου του. “Είπε ότι έπεσε από πάνω της και τη φιλησε και ότι άρχισε να φωνάζει. Μετά της άνοιξε να φύγει, λέγοντας της να μην πει τίποτα σε κανένα, επειδή δεν ήταν τίποτα αυτό που έγινε”.

Κατά τη διαδικασία της αντεξέτασης ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία του μάρτυρα υποβάλλοντας του ότι δεν θα μπορούσε να θυμάται αυτά που λέει, 41 χρόνια μετά.

Ο μάρτυρας τού είπε ότι δεν ξέχασε ποτέ αυτό που έγινε, το οποίο δεν μοιράστηκε με κανένα λόγω του ιατρικού απορρήτου.

“Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς αυτό, δεν συμβαίνει συχνά. Δεν κρύβω πως όποτε έβλεπα τον Μητροπολίτη το θυμόμουν”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεσή της ενώπιον του Δικαστηρίου, η παραπονούμενη υποστήριξε πως την πέμπτη φορά που πήγε στο γραφείο του Μητροπολίτη αυτός “κλείδωσε την πόρτα, μου είπε να κάτσω και με ρώτησε εάν θέλω κάτι να πιω. Είπα ‘όχι’ και ήρθε και έκατσε δίπλα μου. Ακολούθως με έσπρωξε από τους ώμους και έπεσα προς τα πίσω. Αυτός έπεσε από πάνω μου και έβαλε τα χείλη του στα δικά μου. Εγώ άρχισα να φωνάζω υστερικά: ‘Άνοιξέ μου να φύω, άνοιξέ μου να φύω’. Αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα μου για να μην ακούονται οι φωνές και με το χέρι του άρπαξε το πόδι μου, για να μην κλωτσήσω”.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσαν η μητέρα και η αδερφή της παραπονούμενης, οι οποίες στήριξαν όσα υποστηρίζει.