Εκπρόσωπος ΔΙΣ: Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας

Spread the love

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο κ. Αθηναγόρας μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως “η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας”, σε ερώτηση όμως του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου για το εάν θα πληρώσει η Εκκλησία τα πρόστιμα για τους πιστούς, δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μια «μικρή απογοήτευση στον τρόπο επικοινωνίας» μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας.

«Σε δύσκολες καταστάσεις ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος έβρισκαν λύση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και τώρα» συμπλήρωσε.

Η Εκκλησία θα πληρώσει τα πρόστιμα που της αναλογούν” σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως “κάνω μία έκκληση σε όλους αυτούς τους ζηλωτές λαϊκούς, οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως ζητούν πράγματα, να έρθουν και να αποδείξουν στην πράξη ότι είναι μάρτυρες της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας βοηθώντας σε αυτό το έργο”.

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας τόνισε το γεγονός πως “η Εκκλησία συμμορφώθηκε πλήρως στα μέτρα” καθώς και ότι “έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε πλήρως τους όρους που έθεσε η Κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα”. Tέλος, ο Αθηναγόρας είπε ότι για την εκκλησία το ζήτημα εορτασμού των Θεοφανείων ήταν κόκκινη γραμμή.Υπογράμμισε όμως πως “όταν γίνεται μια συμφωνία από δύο μέρη και το ένα μέρος αποφασίζει να την αλλάξει, τότε πρέπει να ενημερώσει και το άλλο μέρος”, αφήνοντας αιχμές στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της κατάστασης και σημειώνοντας πως “υπάρχει μια μικρή απογοήτευση στον τρόπο επικοινωνίας”