Η χειροτονία του νέου Μητροπολιτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου

Spread the love

Έγινε η χειροτονία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Παρόντες είναι παρόντες συλλειτουργούντες 36 Μητροπολίτες και συμπροσευχόμενοι περί τους 6 Μητροπολίτες. Ο νεοχειροτομουμενος μίλησε με ταπείνωση περιγράφοντας όλους τους μεγάλους σταθμούς στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία.

«Η εκλογή σου έδειξε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μέσα στην εκκλησία» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προσθέτοντας με νόημα ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

«Η εκλογή σου είναι και ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία μας και γιατί όχι και για το Έθνος. Ο Κύριος μας, μας δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι. Το πρόσωπό σου ένωσε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας» είπε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο

Και πρόσθεσε ο Μακαριώτατος:«Έχουμε πολλά παραδείγματα και λυπηρά πολλές φορές ότι οι διενέξεις, οι διαιρέσεις, οι απολυτότητες βοηθούν στο να διασχίζεται η Πολιτεία, η κοινωνία και να ταλαιπωρείται η πορεία μας» και σημείωσε ότι «από την ιστορία ξέρουμε πως όταν η Εκκλησία είναι ενωμένη η πορεία της είναι πιο άνετη»

Πηγή exapsalmos.gr