Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων

Spread the love

Τα μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», που έδωσαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα το παρών στην σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «Gallery Art Hotel».

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αθανάσιο Δημητρίου απέμειναν και τιμητικές πλακέτες σε παλιούς ιεροψάλτες, ως έκφραση ευγνωμοσύνης από την πλευρά του Σωματείου προς τους ίδιους, για την μεγάλη προσφορά τους στην ψαλτική τέχνη, στην βυζαντινή μουσική και στα εκκλησιαστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ειδικότερα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους κυρίους Πολυχρόνη Νταλάση, Βασίλειο Κατσιαμαντό, Νικόλαο Καράση, Νικόλαο Μάστορα και Νέστορα Κόκκοβα.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν ολοκαρδίως όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Σωματείου και ιδιαιτέρως: Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο που με την υψηλή παρουσία του λάμπρυνε και ευλόγησε την καθιερωμένη Αγιοβασιλόπιτα. Τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Αλέξιο Κανίνα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Λάμπρο Κολώνα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Πρωτ. Δημήτριο Κατσαρό και όλους τους ιερείς που παρευρέθησαν. Την Βουλευτή Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Κωνσταντίνο Μπάρδα, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Άκη Αναστασίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά και Μιχάλη Λάππα, , τον Διοικητή της Τροχαίας Τρικάλων κ. Ιωάννη Τσιώλη και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννη Οικονόμου.