Λαμπρά η Κεφαλλονιά εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο

Spread the love

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 16/8, η πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία  για τον εορτασμό πολιούχου του νησιού του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος, συγχοροστατούντων του σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιου και του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου και πλήθους ιερέων από όλη την Κεφαλονιά.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία, λάμπρυνε η εκκλησιαστική χορωδία υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Το παρών έδωσαν, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, Σπύρος Ματιάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Θόδωρος Γαλιατσάτος, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Γαλιατσάτο, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αργοστολίου Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Άγγελο Κωνσταντάκη, Γιάννη Λυκούδη, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της Κεφαλονιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπούμης, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αθανάσιος Σιούτης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Το σκήνωμα σήκωσαν μέλη του ΠΣ Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος», ενώ στην εκκλησία υπήρχε και αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του Κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε μόνον η λιτανεία του ιερού σκηνώματος εντός του ιερού ναού.

inkefalonia.gr