Με Λαμπρότητα Έγινε Ο Εορτασμός Του Αγίου Νεκτάριου Στην 361 ΠΑΠ Δαμασίου

Spread the love

Τον προστάτη του Άγιο Νεκτάριο γιόρτασε το στρατόπεδο Ιλάρχου Πανοπούλου, η Β’ υπό αποθήκη 361 ΠΑΠ Δαμασίου. Το προηγούμενο απόγευμα της 9/11/2019, που τιμάτε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών να δίνει το παρόν.
Ανήμερα της εορτής την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν δύο ιερείς, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζήκας από το Δαμάσι, ο Αρχιμανδρίτης και Ταγματάρχης της 1ης Στρατιάς Θεολόγος Σαμαράς. Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του χωριού, Γεώργιος Τσανάκας, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ στο Συκούριο ο Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Σαλαμπάσης Ευάγγελος ο οποίος το 2006 διετέλεσε και διοικητής της 361 ΠΑΠ/2 στο Δαμάσι καθώς και ο διοικητής του στρατοπέδου ο Υπολοχαγός (ΥΠ) Παπασπυριδάκος Ευάγγελος μαζί με στελέχη του στρατοπέδου Δαμασίου και τους στρατιώτες.

Ο καιρός για την εποχή που είμαστε ήταν πολύ καλός, με αποτέλεσμα πλήθος πιστών από το Δαμάσι και τις γύρω περιοχές, να δώσουν το παρόν στη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία που ακολούθησε. Εκεί βρέθηκαν όπως κάθε χρόνο και συνταξιούχοι κυρίως από το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε στο στρατόπεδο. Στην συνέχεια για τους επισκέπτες – πιστούς υπήρχε μπουφές με εδέσματα.

Η Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου χτίστηκε το 1987 από το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας με δωρεές και προσωπική εργασία των ίδιων, επί διοικήσεως του Γεωργίου Αλεξίου.