Με λαμπρότητα ο εορτασμός στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

Spread the love

Με θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και με αρκετούς πιστούς γιορτάστηκε φέτος η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό ναό της Ελασσόνας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις – Ιερές Ακολουθίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ιερό ναό και κορυφώθηκαν σήμερα Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ Παπαδημητρίου, ο αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο εορτάζων αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, το αντίδωρο διένειμε ο εορτάζων αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, δεχόμενος τις ευχές του κόσμου.

Στις εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ελασσόνας παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και  Διονύσης Κουρομπίνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βάια Μουτζίκου, Ανέστης Σερετίδης και Κατερίνα Ζηρδέλη – Σερετίδου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Πηγή elassona884.gr