Τα Γρεβενά υποδέχτηκαν την Τιμία Κάρα του Oσίου Νικάνορος

Spread the love

Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, η πόλη των Γρεβενών υποδέχθηκε με χαρά την Τίμια Κάρα του Οσίου πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή της Ζάβορδας.

Συγκεκριμένα, στις 19.00 μ.μ. η Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορος έφθασε με αυτοκίνητο της Μονής στην είσοδο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ με συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και την παρουσία πολλών ευσεβών πιστών και των Αρχών της πόλεως και εν πομπή κατευθύνθηκαν εντός του Ιερού Ναού για την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, απευθυνόμενος στους πιστούς είπε ότι είμαστε περήφανοι για τον Άγιο Νικάνορα, είμαστε χαρούμενοι που είναι ο δικός μας Άγιος αλλά ας προσπαθήσουμε όλοι μας ώστε και ο Άγιος Νικάνορας να είναι χαρούμενος και περήφανος για μας τα παιδιά του.

Η Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορος θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών μέχρι την Τετάρτη το πρωί.