Τον Πολιούχο της Άγιο Λουκά Τίμησε η Λαμία

Spread the love

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλις της Λαμίας εόρτασε τον πολιούχο και ελευθερωτή  της άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο μεγαλοπρεπής και καλλιμάρμαρος Ναός του άγίου στον ομώνυμο λόφο της πόλεως, στον οποίο συνέρρευσαν χιλιάδες Λαμιείς για να τιμήσουν τον Άγιο.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Χιλιάδες πιστοί ανηφόρισαν στον μεγαλοπρεπή και καλλιμάρμαρο Ναό του για να προσευχηθούν και να τον ευχαριστήσουν έτη μία φορά για τις ευεργεσίες και τις ευλογίες του και προς την πόλη και τους προπάτορές μας. μετα την θεία λειτουργία παρουσία των αρχών του τόπου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία. και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.
Κλήρος και πιστοί θα μεταβούν με επίσημη πομπή μέσω των οδών Κοραή και Σκληβανιώτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης