Χωρίς το σύμπλεγμα Καστελόριζου ο Χάρτης της Ελλάδος στην ενημέρωση της Εκκλησίας

Spread the love

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην αίθουσα της Ιεραρχίας του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε τον προγραμματισμό των Συνο­δι­κών και Πε­ρι­φε­ρεια­κών Εκ­δη­λώσε­ων για τα 200 χρό­νια από την Ελ­λη­νι­κή Ε­πα­νά­στα­ση 1821 – 2021.

Ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι με την ευλογία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η Εκκλησία της Ελλάδος θα υποδεχθεί στην Αθήνα την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Άγιον Εστί».

Στη συνέχεια ερωτήσεις δέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των Εκδηλώσεων .

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν 261 εκδηλώσεις σε όλη την Επικράτεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ θα τεθούν στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού οι 10 Τόμοι με τα Πρακτικά των Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς και πληθώρα βιβλίων με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης και σε εμφανές σημείο βρισκόταν χάρτης της Ελλάδος με τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Αν δει κανείς τον χάρτη της Ελλάδος, διαπιστώνει πως λείπει το σύμπλεγμα Καστελόριζου ή Μεγίστης το οποίο περιλαμβάνει 14 νησιά.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω στους χάρτες.