Ένταση σε Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Ερήμης της επαρχίας Λεμεσού μετά από έρευνες αστυνομικών

Spread the love

Την έντονη αντίδραση κατοίκων της κοινότητας Ερήμης της επαρχία Λεμεσού προκάλεσαν οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων αναφορικά με πληροφορίες για την τέλεση Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην παρουσία πιστών.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που εξασφάλισε ο Alpha Κύπρου, στην περιοχή έφτασαν πεζοί και ομαδικά κάτοικοι της Ερήμης που εξέφρασαν την αντίθεση τους με την παρουσία αστυνομικών στο μοναστήρι και την καταγγελία κατά του ιερέα της εκκλήσίας, στη βάση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Γεωργίου άρχισε στις τρείς τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις επτά το πρωί. Η Αστυνομία έλαβε πληροφορία ότι στο μοναστήρι είχαν συγκεντρωθεί πιστοί και έφτασε στην εκκλησία για να ερευνήσει την υπόθεση. Αστυνομικός φέρεται μάλιστα να εισήλθε στον ναό και να εντόπισε είκοσι περίπου πρόσωπα να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία. 

Από τον Ναό εξήλθε ο ιερέας, ο οποίος υποστήριξε ότι η Θεία Λειτουργία τελούνταν στην παρουσία μόνο του ιδίου και των μοναχών που επανδρώνουν το μοναστήρι. Τότε, οι αστυνομικοί με τη συνοδεία μελών της Εθνικής Φρουράς ερεύνησαν τους χώρους της Μονής, συμπεριλαμβανομένων και των κελιών των μοναχών χωρίς να εντοπίσουν οποιοδήποτε πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, σε χώρο στάθμευσης της Μονής εντοπίστηκαν δεκαέξι οχήματα, η παρουσία των οποίων διερευνάται από τις Αρχές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία θεάθηκαν πρόσωπα να απομακρύνονται από το μοναστήρι, διασχίζοντας αγροτική περιοχή

alphanews.live