ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Yποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Ελευθερία Τζανακούλη

Spread the love

Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα περιφερειακή παράταξη με όνομα «Ενωμένοι Θεσσαλοί» δημιουργήθηκε με στόχο να πάρει μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου στην περιφέρεια Θεσσαλίας με υποψήφια περιφερειάρχη τη Λαρισαία Δημοσιογράφο – Πολιτικό Επιστήμονα Msc. Primary Health Care, Ελευθερία Τζανακούλη.

Στην ανακοίνωση – διακήρυξη της νέας παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως εισέρχεται η παράταξη «Ενωμένοι Θεσσαλοί», που θα διεκδικήσει με αξιώσεις, όπως φαίνεται, την πολιτική αλλαγή στην διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αν και οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους και νέες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά και έχουν ως αναφορά την επιστημονική τους κατάρτιση, την όρεξη για δουλειά αλλά και τις γνώσεις τους γύρω από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ιατρική, τις νέες τεχνολογίες αλλά και το περιβάλλον.

Το διακύβευμα για την νεοσύστατη παράταξη αποτελεί η αλλαγή σελίδας στη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία κάτω από την επί δεκατριών ετών προσωποπαγή άσκηση εξουσίας από τον νυν Περιφερειάρχη έχει τελματώσει, οδηγώντας σε αδιέξοδο κομβικής σημασίας τομείς και μοχλούς ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Οι Ενωμένοι Θεσσαλοί στέκονται απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχικής άσκησης εξουσίας από οποιονδήποτε, αλλά και με ιδιαίτερο σκεπτικισμό απέναντι στις τακτικές αποκλεισμού νέων, επιστημόνων και καταξιωμένων πολιτικών στελεχών από τα κοινά.

Φιλοδοξούν δε ως παράταξη να κινητοποιήσουν όλο το ενδιαφερόμενο έμψυχο πολιτικό δυναμικό της Θεσσαλίας ώστε να γίνει η επανεκίννηση ενός αναπτυξιακού μηχανισμού που τελεί εσκεμμένα εν υπνώσει τα τελευταία χρόνια, κάτω από την υπερσυγκεντρωτική εξουσία  ενός και μόνο ανθρώπου εξυπηρετώντας λίγους και αρεστούς.

Οι βασικοί τομείς στους οποίους η παράταξη στοχεύει να εστιάσει τις δυνάμεις της είναι:

  • Στην συντεταγμένη και ισόρροπη ανάπτυξη υποδομών και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας (με ιδιαίτερη έμφαση αρχικά στις περιοχές που έχουν παραμεληθεί ως τώρα)
  • Στην άνθιση του τουρισμού σε όλες του τις εκφάνσεις (ιατρικού, θρησκευτικού, παράλιου)
  • Στη διεκδίκηση και τη θεμελίωση σύγχρονων δημόσιων και εξειδικευμένων ιατρικών δομών που λείπουν από τη Θεσσαλία, πάρα τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου (όπως Αντικαρκινικό Κέντρο, Νοσοκομείο Παίδων κτλ)
  • Στη πρσέλκυση νέων επενδύσεων, με αιχμή του δόρατος τον τεχνολογικό τομέα ώστε να απορροφηθεί το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό που συνεχίζει να εγκαταλείπει την περιοχή
  • Στην οριστική επίλυση του υδατικού προβλήματος χωρίς τις συγκρουσιακές τάσεις που έχουμε ζήσει έως τώρα με γειτονικές περιφέρειες, οι οποίες οδηγούν τη Θεσσαλική γηστην ανυδρία και την εγκατάλειψη

Οι Ενωμένοι Θεσσαλοί έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο για να ενώσουν δυνάμεις και όχι να διχάσουν όπως γίνονταν ως τώρα. Πολύ περισσότερο ωστέ να σταματήσει η αθρώα απομόνωση άξιων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά και τους αφαιρείται η δεν τους δίνεται η ευκαιρία.

Η ανάγκη να βγει η Θεσσαλία από το περιθώριο και να μπει επιτέλους στον ευρωπαϊκό αναπτυξιακό χάρτη είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή, είναι αδήριτη και επιτακτική. Η περιοχή μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις κατάταξης σε κάθε νευραλγικό τομέα σχεδόν και αυτό αντανακλάται στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της που συνεχίζουν να την εγκαταλείπουν.

Μία εικόνα που δεν ταιριάζει στη περιοχή μας και η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί με «περίεργα» βραβεία και με καθημερινές ολοσέλιδες διαφημίσεις σε έντυπα, σαιτ και εφημερίδες που τις πληρώνει αδρά ο Θεσσαλικός λαός από τη τσέπη του. Τα βραβεία ανήκουν στα μουσεία. Το μέλλον ανήκει στους υπόλοιπους, δηλαδή σε όλους εμάς και φυσικά σε όλους Εσάς.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά και μαζικά σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα πρωτίστως νέων αλλά και έμπειρων ανθρώπων που θα φέρουν κυριολεκτικά τα «πάνω κάτω» σε ότι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.

«Ενωμένοι Θεσσαλοί»

Πηγή pineiosnews.gr