Η Άρτα ετίμησε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Spread the love

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε εποικοδομητικά ο εξ Άρτης καταγόμενος και εν τη Ιερά Μητροπόλει Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης υπηρετών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος ετόνισε, ότι “το μέγιστο θαύμα είναι η καρτερία στις δοκιμασίες”.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ετέθη εις προσκύνησιν Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος ετόνισε, ότι «η επιστήμη μελετώντας την Δημιουργία εγγίζει τον Δημιουργό».