Με ευλάβεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμπάκα

Spread the love

Με ευλάβεια αλλά και με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στον Δήμο Μετεώρων και στην πόλη της Καλαμπάκας.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ως είθισται, προέστη της Θείας Λειτουργίας και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας ενάντια στον κορωνοϊό. Η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθη μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μικρή κολυμβήθρα, και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο Σεβ.  στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, τόνισε την σημασία του Μεγάλου Αγιασμού στην ζωή των ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ” ο Αγιασμός δεν είναι απλά ένα σύμβολο, όπως διάφοροι “μοντέρνοι” νεοέλληνες πιστεύουν, αλλά αποτελεί ουσία της χριστιανικής πίστης. Μέσω του Παναγίου Πνεύματος, το νερό, αν και συστατικά παραμένει νερό, εντούτοις γίνεται το φάρμακο για κάθε ασθένεια και ο ολετήρας όλων των Δαιμόνων.” Κάλεσε, τέλος, όλους τους Χριστιανούς να αγιάσουν κάθε σημείο του σπιτιού τους, αλλά και ο, τι τους περιβάλλει.

Ο καθαγιασμός των υδάτων του Πηνειού στη γέφυρα Διάβας-Καλαμπάκας με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν έγινε, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης