Νέος Πρεσβύτερος στην Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου

Spread the love

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Μοναστηρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγίας μας Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μετά τη Δοξολογία χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Βαϊόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Νικολάου Μαριτσούδη, εγγάμου ιερέως, πατέρα τριών τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος στις νουθεσίες του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στο γεγονός οτι ως ιερέας δεν αρκεί μόνο να απέχει αμαρτιών, αλλά πρέπει να προΐσταται έργων αγαθών. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κάθε κληρικός είναι πνευματικός ηγέτης και ως τέτοιος οφείλει να σταθεί.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της σταδιακής ωρίμανσης της κάθε ψυχής και ζήτησε από τους πιστούς να κατανοήσουν ότι και ο νέος ιερεύς χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα καταρτίσεως μέχρι να αναλάβει τα εφημεριακά του καθήκοντα. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς ιερέας μοίρασε το Αντίδωρο στο εκκλησίασμα, δεχόμενος τις ευχές των πιστών.