Ο Αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτες ενημερώθηκαν από την τηλεόραση για τα νέα μέτρα στους ναούς

Spread the love

Αναστάτωση έφερε στην Ιεραρχία η ανακοίνωση του πρωθυπουργού σχετικά με την υποχρέωση των μη εμβολιασμένων πιστών, να φέρουν μαζί τους πρόσφατο μοριακό τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες μητροπολίτες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, το πρόβλημα είναι με την υποχρεωτικότητα.  Λίγο δύσκολο είναι περιγράφουν μητροπολίτες ώστε να εφαρμοστή αυτό στους ναούς γιατί οι ενορίες δεν έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς ούτε προσωπικό ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν την κυβερνητική απόφαση.

Οι παραπάνω λόγοι ήταν αυτοί που εξαρχής οδήγησαν την Σύνοδο να μιλήσει παραινετικά και όχι απαιτητικά αφού η Εκκλησία γνώριζε εξ’ αρχής πως δεν έχει ούτε τον μηχανισμό ούτε την γνώση για να επιβάλλει μια τέτοια απόφαση.

Και από την άλλη ο πρωθυπουργός δεν εξήγησε πως θα γίνονται η έλεγχοι και από ποιούς ; η μήπως θα είναι ένοπλη αστυνομική;  

δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την απόφαση της Κυβέρνησης προ του πρωθυπουργικού μηνύματος, με αποτέλεσμα τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι μητροπολίτες να ενημερωθούν για την νέα αυτή εξέλιξη από την τηλεόραση.