Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο του Τυρνάβου Άγιο Γεδεών

Spread the love

Με μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή πρωτοφανή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην τοπική μας εκκλησία η ιερά και φωταυγής μνήμη του μεγάλου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεων του εν Τυρνάβω μαρτυρησάντος και τελειωθέντος.
Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα Ιερα λείψανά του.
Στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ Γρηγόριος και ομίλησε θαυμάσια για την μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου Οσιομάρτυρος και μαζι του συνχοροστάτησε και ο οικείος Μητροπολίτης Λαρίσης κ Τυρνάβου κ Ιερώνυμος ο οποίος προσφωνώντας το Μητροπολίτη Περιστερίου, τον καλοσώρισε με ιδιαίτερη αγάπη και ευγνωμοσύνη στην μαρτυρική πόλη του πολιούχου Αγίου Γεδεών και ότι ο Τύρναβος υποδέχεται σήμερα έναν Μητροπολίτη που έχει καταγωγή εκ μητρός από τη δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως Λαρίσης, προσδίδοντας στον Κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα μία χαρά ανεκλάλητη
.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ekklhsiastikaneathessalias.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.