Στη γη της Καστοριάς αναπαύεται ο μακαριστός Μητροπολίτης Σεραφείμ

Spread the love

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, εκ των υγειονομικών αρχών μέτρα προστασίας λόγω του covid-19, προεπέμφθη εις την αιωνιότητα ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, Φθιώτιδος Συμεών και του τοποτηρητή Μητροπολίτου Γρεβενών Δαβίδ.

Παρέστησαν επίσης και αποχαιρέτησαν τον μακαριστό, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, οι Βουλευτές Ζήσης Τζηκαλάγιας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρης Σαββόπουλος.

Δυστυχώς τα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επέτρεψαν την προσέλευση του λαού που τόσο αγάπησε ο μακαριστός Ιεράρχης, για να του αποτίσουν φόρο τιμής και για να του φιλήσουν για τελευταία φορά το χέρι. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός του αειμνήστου Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, στον προαύλιο χώρο του επισκοπείου, σε χώρο όπου ο ίδιος είχε επιλέξει.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

svouranews.gr