Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας Σεραφείμ

Spread the love

Σε χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε στο Σύδνεϋ η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, ημέρα κατα την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί της Παρασκευής, τελέστηκε στον ίδιο Ναό η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σεβαστείας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ δέχθηκε τις θερμές ευχές του κλήρου και των πιστών που εκκλησιάστηκαν, ενώ εγκάρδια μίλησε για το πρόσωπό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Μητροπολίτου Σεβαστείας στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, σημειώνοντας ότι την υπηρέτησε με πολύ κόπο, με πολλή αυτοθυσία και με πολλή αυταπάρνηση. Και γι’ αυτόν τον λόγο, όπως επισήμανε, “η εορτή των ονομαστηρίων του είναι εορτή και για την τοπική μας Εκκλησία”. “Αυτό το οποίο χαρακτηρίζει τον Σεβασμιώτατο είναι ότι όλα τα χρόνια ό,τι είχε και ό,τι ήταν, τα έδινε στην Εκκλησία”, τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ μετέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τις ευχές όλων των Επισκόπων της Αυστραλίας.

Καταληκτικά, τον ευχαρίστησε για ό,τι έχει προσφέρει στην Εκκλησία και ειδικότερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και επιπλέον δήλωσε πεπεισμένος ότι η προσφορά του συνεχίζεται, και, μάλιστα, ότι θα καταγραφεί σε ένα λαμπρό και ένδοξο κεφάλαιο. “Σημασία στη ζωή του ανθρώπου δεν έχει το πρώτο κεφάλαιο, αλλά το τελευταίο”, διέκρινε, “καθώς αυτό χαρακτηρίζει την πορεία, την ιστορία, την προσωπικότητα και την προσφορά του κάθε ανθρώπου”. “Εσείς κλείσατε το ένα κεφάλαιο μεν”, συνέχισε, “αλλά το κεφάλαιο που έχετε ανοίξει τώρα με την παρουσία σας εδώ στην Αυστραλία, με την διακριτική συμβολή σας, με τις σοφές παρεμβάσεις σας νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο θα σας χαρακτηρίσει και θα γράψει την ιστορία σας. Και θα είναι το κεφάλαιο αυτό λαμπρό και ένδοξο”.

Από την πλευρά του, ο εορτάζων Ιεράρχης αναφέρθηκε αρχικά στους τρεις τιμώμενους Αγίους της ημέρας, την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και τον προστάτη του Άγιο Σεραφείμ, διακρίνοντας πως “διαχρονικά έδωσαν την ίδια μαρτυρία, τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού, αυτήν την οποία οφείλουμε κι εμείς να δίνουμε σε όλη μας τη ζωή”. Αναξάρτητα από το σε ποια εποχή ζούμε, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, “όσοι πιστεύουμε στον Χριστό, τη μαρτυρία μας οφείλουμε να τη δίδουμε με την ίδια πίστη και την ίδια γενναιότητα που οι τρεις αυτοί Άγιοι διαχρονικά έδωσαν τη δική τους μαρτυρία”.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Σεβαστείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο για την αγάπη και την στοργή με τις οποίες τον περιβάλλει από της αναλήψεως των καθηκόντων του, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο, όπως το περιέγραψε, έργο του. “Το έργο του ποιμενάρχη δεν είναι εύκολο”, παρατήρησε, “και γι’ αυτό χρειάζεται να προσευχόμαστε όλοι για τον πρώτο της Αρχιεπισκοπής μας, ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά που παρουσιάζονται στην πορεία της ποιμαντορίας του”.

Σημειώνεται ότι μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ δέχθηκε τις ευχές των κληρικών και των πιστών, και στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του.