Α΄ Σύναξη Κατηχητών και απονομή διοριστήριων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Spread the love

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας κατηχητικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε η Α’ σύναξη κατηχητών και κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η σύναξη έλαβε χώρα στο νέο υπαίθριο αμφιθέατρο του συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο που κατασκευάστηκε πρόσφατα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης, μίλησε στους συνεργάτες του κατηχητικού έργου για την αξία της Κατήχησης, «συνεχίζουμε απρόσκοπτα, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, το υψηλό αυτό έργο της Εκκλησίας του Χριστού», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε τη διαρκή και μοναδική αξία του κατηχητικού έργου στην Εκκλησία, ιδιαίτερα μέσα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με την ανάγκη της ενίσχυσης αυτής της ποιμαντικής διακονίας με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις. Παράλληλα, επικεντρώθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούν οι κατηχητές στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες.
Προσκεκλημένοι στην κατηχητική σύναξη ήταν οι νεοκλεγέντες Εψηφισμένοι Αρχιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τόρρες Εσκιβέλ (Επίσκοπος Άσσου) και Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Πέρεζ Γκάλβις (Επίσκοπος Μυρίνης), οι οποίοι συνδέονται πνευματικά με την Εκκλησία της Πιερίας, εδώ και 22 χρόνια.
Και οι δύο βοηθοί Επίσκοποι αφού ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για την πατρική του συμπαράσταση και στοργή όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκαν με λόγο βιωματικό και επίκαιρο στο σημαντικό ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη διάδοση του Ευαγγελίου της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης του Θεού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου διακονούν.
Στο τέλος της ομιλίας αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επέδωσε τα διοριστήρια έγγραφα στους εκατόν πενήντα περίπου κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η συζήτηση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες προς τους κατηχητές για το μεγάλο και επίπονο έργο το οποίο εθελοντικά προσφέρουν στην τοπική Εκκλησία, στους νέους και στην κοινωνία γενικότερα, η οποία αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα πνευματικά, ηθικά και κοινωνικά προβλήματα.
Με ευθύνη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως με το συντονισμό του Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Γκόλια, γίνεται για άλλη μια χρονιά προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει Ενορία της Πιερίας χωρίς κατηχητική σύναξη.