Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Να Κάνουμε τα Σπίτια μας Μικρές Εκκλησίες

Spread the love

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103.6 μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, σχετικά με το δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής λατρείας.

Είναι ένας στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων να είναι η ζωή των ανθρώπων ανεόρταστη, να μην εχει γιορτές, να μην έχει χαρά δηλαδή. Να μην έχει ζωή Χριστού, που είναι η μόνη ζωή” – τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεόφυτος.

“Εμείς πρέπει να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο από τους έχοντες εξουσία, είτε εκκλησιαστική, είτε πολιτική, ως πιστοί, ως κλήρος, ως λαός να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας” πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Πανιερώτατος.

Επίσης ο κ. Νεόφυτος συμπλήρωσε πως στα όρια της δικής του Μητρόπολης θα διεκδικήσει σε επίπεδο νομικό το δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής λατρείας. Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος είπε επίσης ότι «πάσχουμε και θεολογικά και ιδεολογικά. Μεταξύ άλλων είπε ότι τώρα κρίνονται οι κυβερνώντες. Υποψιάζομαι ότι είναι το χάος στόχος… στόχος του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού της Νέας Τάξης είναι να προκληθεί ένα χάος σε όλους τους τομείς και να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου οι λαοί και τα έθνη θα θέλουν δικτατορία και ολοκληρωτισμό αφού θα αποτύχει η Δημοκρατία».

«Να μην νομίζουν ότι επειδή έβαλαν την Χρυσή Αυγή φυλακή.. οι χρυσαυγίτες είναι έξω. Και η Αριστερά έχει ακραίους και η δεξιά και οι μετανάστες έχουν ακραίους. Υπάρχουν όλα τα εύφλεκτα υλικά για μια μεγάλη παρατεταμένη αναταραχή που θα οδηγήσει σε κατάλυση της Δημοκρατίας και σε υποχρέωση του στρατού να επέμβει. Υποχρέωση του υγιούς στρατού να επέμβει για να σώσει την κατάσταση. Αυτά που λέω δεν είναι κινδυνολογίες, ούτε σενάριο φαντασίας», συμπλήρωσε.

«Αν ένας θεσμός δεν λειτουργεί σωστά, αν σταματήσει ο κοινοβουλευτισμός τότε σταματά η εκτελεστική εξουσία, μετά σταματά η πνευματική εξουσία… Σε επίπεδο θεωρητικό εισηγήθηκα από καιρό μια πνευματική αντίσταση στον ολοκληρωτισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων», είπε ο Μητροπολίτης.

«Είπα να ξεκινήσουν να διαβάσουν ψαλτήρι. Μια πανάρχαια προσευχή της Εκκλησίας των πρωτοτόκων. Να αναπτύξουμε μια ενεργειακή, αντίσταση. Υπάρχουν πόλεις της Ελλάδος όπου έχουν φτιάξει με μια απλή δική μας παρότρυνση, ομάδες των 10 ατόμων και το ψαλτήρι διαβάζεται ολόκληρο μέσα σε μια μέρα.
Κρύβονται δαιμονικές δυνάμεις πίσω από την επίθεση εναντίον της Χριστιανοσύνης», κατέληξε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.