Εξάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Τρίκκης Αλεξίου

Spread the love

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως τελέσθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 το πρωί η Θεία Λειτουργία και το εξάμηνο αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Χαραλάμπους Μητράκου, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Χαράλαμπο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία και την χειροτονία του π. Χαραλάμπους από την Λάρισα, τόπο καταγωγής του νέου κληρικού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι μηνών από της κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Ακολούθησε αρχιερατικό τρισάγιο επί του τάφου όπου αναπαύεται από της 8ης Δεκεμβρίου 2020 ο μακαριστός ιεράρχης στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ