Άγιον ‘Ορος: Σε κάθε μοναστήρι Κάθε βράδυ ένας μοναχός ξαγρυπνά

Spread the love

Φωτογραφικό υλικό που αιχμαλωτίζει το μεγαλείο της Αθωνικής Πολιτείας

Κάθε βράδυ σε κάθε μοναστήρι του Αγίου Όρους τουλάχιστον ένας μοναχός μένει άγρυπνος όλη τη νύχτα προσευχόμενος για όσους δεν μπορούν να ξαγρυπνήσουν. Το Άγιο Όρος είναι ένας τόπος όπου για περισσότερα από 1.000 χρόνια τελούνται τουλάχιστον 100 Θείες Λειτουργίες κάθε 24ωρο.

Ένα απομακρυσμένο μέρος από τους ανθρώπους, ένα μέρος κοντά στο Θεό. Το Άγιο Όρος αποτελεί το σπίτι εκατοντάδων μοναχών και το καταφύγιο χιλιάδων πιστών, οι οποίοι προσφεύγουν εκεί για να βρουν την πίστη τους, να επικοινωνήσουν με το Θεό, να δουν τη μεγαλοσύνη της φύσης και να ζήσουν το θαύμα. Κάθε τι στο Άγιο Όρος έχει τη θέση του, κάθε μοναστήρι έχει τον προορισμό του και κάθε μοναχός την αποστολή του.

Ορισμένες φορές ο φωτογραφικός φακός κατορθώνει να αιχμαλωτίσει ένα κομμάτι από αυτή την απίστευτη ομορφιά, από τη μεγαλοσύνη του Αγίου Όρους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Εικόνες εκπληκτικές, που καταδεικνύουν τη γαλήνη, που επικρατεί στον άγιο αυτό τόπο, εικόνες που δείχνουν το μεγαλείο του Θεού, την ιδιαίτερη ομορφιά της αρχιτεκτονικής της Αθωνικής Πολιτείας.

Πηγή mountathos-eshop.com/

Φωτογραφίες: Μιχάλης Καραμανλής