Ένας διαφορετικός Μητροπολίτης έπαιξε ποδόσφαιρο μαζί με τα παιδιά και κατέπληξε μικρούς και μεγάλους

Spread the love

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου το πρωτάθλημα Κατηχητικών Σχολείων στα γήπεδα της Ακαδημίας “Σερπάνος”.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Συμεών, διοργάνωσε τον Πρώτο γύρο τού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κατηχητικών Σχολείων, υπό την ευθύνη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, στο πλαίσιο των δράσεων τού Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Φθιώτιδος.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Σερπάνος», στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Λαμίας – Φραντζή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παρακολούθησε καθήμενος «οκλαδόν» στο κέντρο του γηπέδου τον τελικό που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις Ενορίες των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Παγκρατίου (που ήταν και η νικήτρια) αλλά και της Αγίας Παρασκευής Άμπλιανης. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και κάποια σουτάκια παρέα με τους μικρούς ποδοσφαιριστές έχοντας ως αντίπαλο… τερματοφύλακα τον πάτερ Βασίλειο ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικός. «Προτιμώ να βάζω γκολ στις καρδιές των ανθρώπων…», είπε αστειευόμενος όταν η ευστοχία του φάνηκε να τον εγκαταλείπει αφού σκόραρε μόλις μία φορά και αυτή από “σπόντα”. Ο Ποιμενάρχης μετά το πέρας των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ευχαρίστησε τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, τους παρευρισκόμενους καθώς και την Ακαδημία, αποτυπώνοντας στον αγωνιστικό χώρο την αγάπη που έχει για τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που αστειεύτηκε λέγοντας στους μικρούς ποδοσφαιριστές πως αν έρθει πρόταση από κάποια μεγάλη ομάδα για κάποιον ποδοσφαιριστή της Μητρόπολης θα είναι σκληρός διαπραγματευτής: “… θα σας διαπραγματεύτουμε πολύ σκληρά από Μπαρτσελόνα και πάνω”. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση τριών ποδοσφαιρικών μπαλών τις οποίες κλήρωσε ο Μητροπολίτης Συμεών και τις υπέγραψε.

Πηγή Lamianow.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *