Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων

Spread the love

Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετά το πέρας της καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους παρακάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να διακονήσουν τον χώρο της νεότητος, να αγαπήσουν και να στηρίξουν ιδιαίτερα του νέους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα πάντα, αλλά το αληθινό αντέχει και τελικά με την χάρη του Θεού επικρατεί.

Τους παρεκίνησε δε να έχουν ιερό ενθουσιασμό, να επιδεικνύουν συνέπεια και ακρίβεια στην πνευματική τους ζωή, ώστε να δέχονται την ευλογία του Θεού και να αποτελούν πρότυπα για τους νέους μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά σε όλους τους κατηχητές.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Παναγιώτης Καλλιώρας αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές βοηθητικό υλικό.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Βασιλική Γιαννουσά