Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι Καρδίτσας

Spread the love

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η τοπική μας Εκκλησία τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 26 Σεπτεμβρίου 2020 στης 6:30΄μ.μ. Έγινε Επίσημος η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμοθέου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Σεπτεμβρίου 2020 7:00΄π.μ.  Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου Τελέσθηκε  η Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου. Και εν Συνεχεία Έγινε η Λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου .

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης