Γεραπετρίτης: «Και η Εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες»

Spread the love

Μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο κατά του Covid-19, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας «Παραπολιτικά 90,1», λέγοντας μάλιστα «σήμερα θα καταθέσουμε ρύθμιση η οποία θα δημιουργεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε αυτήν την εκστρατεία».

«Ενόσω φαίνεται να έχουμε μια σταθερή ύφεση του φαινομένου, δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ένα απόλυτο άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας», δήλωσε εξάλλου. Κατά συνέπεια, «ό,τι υπάρξει θα είναι πολύ μετρημένο (…) δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του Συστήματος Υγείας (…) αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε κατάσταση τέτοια η οποία να μπορεί να δικαιολογήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την κλίμακά του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γ. Γεραπετρίτη, «και η Εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες», άλλωστε μέχρι στιγμής -με πολύ μεμονωμένες εξαιρέσεις- έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, «αισθάνομαι ότι θα υπάρξει ένας σοβαρός αυτοπεριορισμός και τώρα».

ΑΠΕ ΜΠΕ