Δύο μέρες πριν διαγνωστεί θετικός ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό

Spread the love

Ανησυχία και αναστάτωση, προκάλεσε η είδηση, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με κοροναϊό.

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος, είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε. Τεστ είχε κάνει και ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης βρέθηκε αρνητικός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών.

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα έκανε ότι του υπέδειξαν οι θεράποντες ιατροί του σε συνεννόηση και με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο αρχιεπίσκοπος διαγνώστηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Δεν υπάρχει λόγος για να τεθεί ο πρωθυπουργός σε προληπτική καραντίνα

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τρίτη 17/11.

Ο έλεγχος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Ο Στέλιος Πέτσας έστειλε μήνυμα εκ μέρους της κυβέρνησης λέγοντας πως «η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε:

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο»

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο το Σάββατο, οι δύο άνδρες, σημείωσαν την αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας»