Ενημέρωση για τα μαθήματα της Αποστολικής Διακονίας

Spread the love

Η πορεία της λειτουργίας των Φροντιστηρίων και Σεμιναρίων της Αποστολικής Διακονίας για το προσεχές διάστημα θα συνεχίσει ως εξής:

1. Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών.
Το διδακτικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

A. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας, όπου έχουν καταχωρηθεί οι βιντεοσκοπήσεις των περισσότερων μαθημάτων, αυτό δε το διάστημα συνεχίζεται η καταχώρηση νέων μαθημάτων μέσω βιντεοσκοπήσεων και τηλεδιασκέψεων, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Επίσης για την καλύτερη κατανόηση των διαλέξεων να μπείτε στην ενότητα θέματα από τις εισηγήσεις των Ομιλητών.
Β. Συνεχίζεται η διαδικασία των διαγωνισμάτων έως τις 30 Ιουνίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με την κατάλληλη – από υγειονομικής πλευράς – ασφαλή ταξινόμηση των καθισμάτων του χώρου διδασκαλίας καθώς και την τμηματική προσέλευσή σας, ύστερα από συνεννόηση με το Γραφείο Κατηχήσεως. Όσοι Σπουδαστές δεν δύνανται κατά το χρονικό αυτό διάστημα να προσέλθουν, μπορούν να ολοκληρώσουν τα διαγωνίσματα και τις εργασίες κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Ώς προς τις εργασίες, όσοι Σπουδαστές δε έχουν τη δυνατότητα να τις τελειώσουν, με τη βοήθεια του κ. Ι. Βιδάλη, μπορούν να τις ολοκληρώσουν κατά το χρονικό διάστημα 10 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου. Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα, λόγω της πορείας της πανδημίας, βοήθεια να δοθεί και κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουλίου.

2. Σεμινάριο εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Το διδακτικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Για την διασφάλιση της υγείας των Σπουδαστών και των Διδασκόντων, η οποία διακινδυνεύει περισσότερο – εκτός της πανδημίας – από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και τη χρήση των Μ.Μ.Μ., καθώς τα εναπομείναντα μαθήματα πρέπει να πραγματοποιηθούν με τις κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες στην αίθουσα διδασκαλίας, το πρόγραμμα του ακ. έτους 2019 – 2020 αναστέλλεται κατά το χρονικό αυτό διάστημα και θα ολοκληρωθεί μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου έως και 22 Οκτωβρίου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων. Το νέο διδακτικό έτος θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο.
3. Σεμινάριο Κατηχητικής Επιμόρφωσης.
Το διδακτικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Θα ισχύσουν ότι και για το Φροντιστήριο της Κατήχησης. Δηλαδή, για την παρακολούθηση των μαθημάτων, πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας, όπου έχουν καταχωρηθεί και συνεχίζονται οι βιντεοσκοπήσεις των περισσότερων μαθημάτων, καθώς επίσης και στη σειρά θέματα από τις εισηγήσεις των Ομιλητών για την καλύτερη κατανόηση των διαλέξεων. To δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της νέας χρονιάς.
4. Για τις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων και των θεμάτων των εισηγητών μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιήγηση στην ιστοσελίδα, www.apostoliki-diakonia.gr , στην ενότητα: Ποιοί είμαστε – Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας και στη συνέχεια:

α. για τις εισηγήσεις των Ομιλητών στο σύνδεσμο: Θέματα από τις εισηγήσεις των Ομιλητών και
β. για τα βίντεο των μαθημάτων στο σύνδεσμο: Βίντεο των εισηγήσεων στα Φροντιστήρια της Κατήχησης.
5. Η απονομή βεβαιώσεων σπουδών θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2020 εφ΄ όσον όλα εξελιχθούν καλά.