Επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Spread the love

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την βοήθεια και την στήριξη που προσφέρει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιεραποστολή του στην Ουγκάντα, στην Τανζανία και στην Νότια Αφρική και έκανε λόγο για το ελληνικό στοιχείο που υπάρχει εκεί. Μίλησε για την κατάσταση της φονικής πανδημίας και τις πολλές απώλειες σε αυτές τις χώρες υπογραμμίζοντας πως βρέθηκε εκεί για να τονίσει πως είναι πλησίον τους. «Με μεγάλη ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε την Ελλάδα, την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και πάνω από όλα τον σεμνό και δυνατό συμπαραστάτη μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο» τόνισε ο Πατριάρχης.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον Πατριάρχη και τόνισε πως «είναι πολλά εκείνα τα οποία μας συνδέουν, αλλά κυρίως η ιεραποστολή, η προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι σχέσεις είναι αδελφικές και όποτε υπάρχουν τέτοιες σχέσεις υπάρχει και συνεργασία καλή και καρπός πολύς».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης