Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου

Spread the love

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου.
Παρέστησαν Αρχιερείς, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός.
Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου εκφώνησε τον επικήδειο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ζωή και το έργο του μακαριστού μίλησε ο B’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης. Κατόπιν, μίλησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Λώλος, ανέγνωσε το ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου σε Έκτακτη Συνεδρίασή του στις 8/11/2019, ομόφωνα κατέληξε να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες από εχθές 8/11/2019 έως και την Κυριακή 10/11/2019 σε όλα τα δημοτικά κτίρια, λόγω τριήμερου πένθους. Να εκφράσει τα ειλικρινά συλλυπητήρια του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους συγγενείς του κοιμηθέντος. Να κατατεθεί στεφάνι από τον Δήμαρχο Περιστερίου. Να κατατεθεί στεφάνι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας το
Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε το 1935 στην Άρτα. Σπούδασε Θεολογία στη Χάλκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία. Υφηγητής Θεολογίας στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου. Δίδαξε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές στην Αμερική, Λίβανο κλπ. Χειροτονήθηκε το 1960 Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Εξελέγη Μητροπολίτης Περιστερίου το 1977.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *