Η επέτειος του «ΟΧΙ» στη Λαμία

Spread the love

«Είθε πάντοτε η Παναγία να μας φωτίζει να ξέρουμε πότε πρέπει να λέμε το ΝΑΙ και πότε το ΟΧΙ. Σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ».

Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχήθηκε στην πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της Φθιώτιδος και Στερεάς Ελλάδος κατά το τέλος της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία στον Αδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο στη Λαμίας, πραγματοποιήθηκε η 51η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: «200 χρόνια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος» από τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τα οποία συνέδεσαν οργανικά την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με την επέτειο της Αντίστασης και του ΟΧΙ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνεχάρη τους γονείς, τα παιδιά και τα στελέχη του ΚΔΑΠ και τόνισε: «Να συγχαρούμε τα παιδιά μας, που μας κάνουν να νιώθουμε κι εμείς παιδιά».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: