Λαρίσης Ιερώνυμος: Είναι φοβερό αυτό που στις κηδείες covid δεν μπορείς να αποχαιρετίσεις τον αγαπημένο σου!

Spread the love

Την ανθρώπινη και δραματική διάσταση της πανδημίας έδωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μιλώντας στα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης» και στη Ράνια Αλεξίου για τις κηδείες covid:
«Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τις κηδείες ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό» ανέφερε «να μη μπορείς να δεις το λείψανο του ανθρώπου με τον οποίο συνδέθηκες μία ολόκληρη ζωή, παρά να αντικρίζεις ένα κλειστό φέρετρο, από το φόβο μη μολυνθείς και εσύ ο ίδιος. Και για αυτό μετά από κάθε τέτοια κηδεία όπου ο πόνος είναι βουβός προσεύχομαι στο Θεό να είναι η τελευταία».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στην εικόνα που παρουσιάζουν οι άδειες από κόσμο εκκλησίες στις θείες λειτουργίες επισημαίνοντας πως «όπως παραδέχτηκε η υπουργός κ. Κεραμέως «δεν είναι το ίδιο στα σχολειά η τηλεκπαίδευση με τη διά ζώσης εκπαίδευση, το ίδιο συμβαίνει και με τις θείες λειτουργίες. Είναι άλλο να τις παρακολουθείς από αναμετάδοση και άλλο ως πιστός στην εκκλησία». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπακούμε και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να περιορίσουμε τη διαδοση του ιού για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεια κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι έχουν και αυτοί απώλειες μέσα στους χώρους του λειτουργήματός τους.

«Οι μακαριότατοι αρχιεπίσκοποι που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο στα νοσοκομεία , όλοι προσευχόμαστε όπως και για τους υπόλοιπους πιστούς να εξέλθουν νικητές, γιατί κάθε εξιτήριο από νοσοκομείο είναι μια νικη κατά της πανδημίας» κατέληξε  και ευχήθηκε γρήγορα υπακούοντας στις προτροπές των επιστημόνων να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία, χωρίς φόβο αλλά τηρώντας τα μέτρα, ώστε να γιορτάσουμε στις εκκλησιές μας τα Χριστούγεννα…