Λουκέτο στο Τέμενος του Πειραιά

Spread the love

Το λουκέτο στο Τέμενος του Πειραιά αφορμή ξεσηκωμού των Μουσουλμάνων η Τουρκία δεν χάνει ευκαιρία να εμπλέκεται σε ότι αφορά τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα. Έχει εξελιχθεί στον παιδονόμο τους αλλά και στον προστάτη τους. Στόχος; Να δείχνει την αντι- ισλαμική διάθεση των Ελλήνων και την καταπίεση που δήθεν υφίστανται οι ομόδοξοι τους στον τόπο μας. Αφορμή για να μας δείξουν εκ νέου τις διαθέσεις τους στάθηκε το θέμα της σφράγισης ενός παράνομου Τεμένους στον Πειραιά, το οποίο εκτός του ότι ήταν παράνομο, λειτουργούσε καθ´όλη την διάρκεια του lockdown κανονικά δεχόμενο πιστούς τόσο για να προσευχηθούν αλλά και για να .. κουβεντιάσουν την επικαιρότητα. Για το Τέμενος αυτό γράψαμε πρώτοι την Εποχή του Κορονοϊού και καταγγείλαμε εις ωτα μη ακουόντων τη δράση του. Αλλά τώρα ήλθε η ώρα να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και η Τουρκία η οποία δεν ξέρει τι σημαίνει Δικαιοσύνη και Νόμοι του κράτους έρχεται να το εκμεταλλευτεί ως γεγονός και να καταγγείλει τη Χώρα μας Διεθνώς για την αφιλόξενη στάση της στους Μουσουλμάνους. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία το κάνει αυτό. Μας δείχνει τις διαθέσεις της απο τον τρόπο που συμπεριφέρεται στη Θράκη όπου την εκεί Μουσουλμανική Μειονότητα θέλει να την μετατρέψει σε δήθεν τουρκική- εθνική μειονότητα ώστε να αντιστρέψει τους όρους και να αλλάξει την agenda. Και όσο αυτό δεν της βγαίνει τόσο αγριεύει και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο.

Ποιος ο Ρόλος του Προέδρου της Μουσουλμανικής Ενώσεως;

Ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενώσεως Ελλάδας, Ναϊμ Ελγαντούρ γνωστός σε όλους από τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του στις οποίες τις πιο πολλές φορές είναι αγενής και υβριστικός, είναι ο άνθρωπος που προΐσταται των αντιδράσεων και ενθαρρύνει την αντίσταση για την σφράγιση του παράνομου Τεμένους στον Πειραιά. Το εν λόγω παράνομο Τζαμί, ανήκει στην Ένωση του διαβόητου κ. Ελγαντούρ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον εν λόγω κύριο να εκδόσει Ανακοίνωση στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, με την οποία κατηγορεί το Ελληνικό Κράτος γιατί δεν διαπραγματεύτηκε μαζί του ενώ μέμφεται την Χώρα πως καταπιέζει τα Δικαιώματα των Μουσουλμάνων εμπλέκοντας μάλιστα τους Χριστιανούς της Χώρας μόνο και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό.

«… αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την Επικρατούσα Θρησκεία.» αναφέρεται στην Ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης. Στην Ανακοίνωση του όμως δεν λέει κουβέντα για το ότι το Τζαμί είναι παράνομο στον Πειραιά εδώ και τρεις δεκαετίες. Και όχι μόνο αυτό αλλά θεωρεί .. «φυσιολογικό» το να συνεχίσουν να δημιουργούνται νέα παράνομα τεμένη στη χώρα μας τα οποία χαρακτηρίζει ως «ιδιωτικούς χώρους». Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους Ναούς στην Τουρκία ή σε άλλη Ισλαμική χώρα χωρίς να τηρήσουμε την ισχύουσα Νομιμότητα κάθε Χώρας;

Αυτό δεν μας το απαντά ο λαλίστατος κ. Προέδρος.

«Το γεγονός είναι ότι η Προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά, οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό Δημόσιο είτε σε άγνωστο Ιδιωτικό χώρο» μας απειλεί στην ανακοίνωση που συνεχίζει να μας λέει και να υποδεικνύει προς το Ελληνικό Κράτος τι πρέπει να κάνει για να είναι εκείνος ευχαριστημένος. «Οι Αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή Λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή η πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο Κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά» γράφει στο παραλήρημα του.Αλλά δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί πως αν δεν περνούν καλά στην Ελλάδα μπορούν να γυρίσουν στις Χώρες τους. Αλλά ο… Πρόεδρος κ. Ελγαντούρε, δεν έμεινε στην Ανακοίνωση της Ένωσης Μουσουλμάνων.

Στήριξη απο τους Μουσουλμάνους της Θράκης

Ο Ελγαντουρ φαίνεται πως δεν είναι μόνος του σε αυτό. Αρωγοί στην προσπάθεια του να επιβάλλει τις δικές του αντιλήψεις στο Ελληνικό Κράτος βρέθηκαν και άλλα γνωστά πρόσωπα από την Θράκη που χρόνια τώρα προσπαθούν να πράξουν το ίδιο.

Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ο οποίος γράφει σε δική του ανάρτηση σχετικά με το θέμα:

«Αδελφέ μου, περαστικά σας. Εδώ τους Ρομά, τα αδέρφια μας, που χρησιμοποίησαν ένα προκάτ κτίριο σαν τζαμί, οι Αστυνομικοί τους έκαναν νταϊλίκια, κόβοντας πρόστιμα 10.000 ευρώ σε έξι νεαρούς.Δεν μας επιτρέπουν το εζάν αλλά εκκλησία υπάρχει. Χρόνια τώρα δεν δίνουν Άδειες για τα Τζαμιά. Υπάρχει ισότητα και Δημοκρατία αλλά που; Σίγουρα δεν εφτασε την Ελλάδα. Υπομονή και δουλειά και η επιτυχία θα έρθει από τον Αλλάχ». ο Μέτε, που είναι επίσης γνωστός για τις Σχέσεις του με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής που συντάσσεται με τον Ελγαντούρ παραλείπει να αναφέρει στην ανάρτηση του, πως το προκατασκευασμένο Τέμενος που έκλεισαν οι Ελληνικές Αρχές ήταν επίσης παράνομο και είχε τοποθετηθεί λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Νόμιμο Τέμενος της Περιοχής. Παραλείπει, επίσης, να αναφέρει ότι στη ήδη Θράκη λειτουργούν 250 Τζαμιά και η Ελληνική Πολιτεία έχει ψηφίσει ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για να διευκολύνονται οι Εργασίες ανακαίνισης και κατασκευής τους. η προσπάθεια επικοινωνίας μας με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή για να μας δώσει τη θέση του Υπουργείου δεν κατέστη δυνατή λόγω απουσίας του από το Γραφείο του. Ο κ. Καλαντζής είναι το πρόσωπο που έχει ενθαρρύνει με την ανοχή του την συμπεριφορά αυτή των Μουσουλμάνων. Τώρα εισπράττει τα επίχειρα των πράξεων του. Και όχι μόνο δεν θα του πουν ευχαριστώ αλλά θα τον υβρίσουν κιόλας. Είναι γνωστοί οι Μουσουλμάνοι για το εκλεπτυσμένο ήθος τους.