Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Spread the love

Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα Δευτέρα 20/1/20, στις 17.00 το απόγευμα  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η συνάντηση κλείστηκε για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακόμη και στα εθνικά θέματα  σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, φέρεται να ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικό) και το μεταναστευτικό.

Το εργασιακό των Κληρικών, η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 27 Αυγούστου 2019. Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *