Πανήγυρις Αγίου Βησσαρίωνος Πολιούχου Τρικάλων

Spread the love

Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το πρωί της 22ας Μαΐου 2022 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Σεπτού μας Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τους Αγίους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την παρουσία τους.

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από την Χαριτόβρυτο Κάρα του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Ευχήθηκε δε και ταχεία ανάρρωση στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Πούτο ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος.

Τελειώνοντας απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Θανάσουλα για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες Από τον Πανηγυρικό Εσπερινό Πατήστε Εδώ

Φωτογραφίες Από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Πατήστε Εδώ