Στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Spread the love

Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη υποδέχτηκαν σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Στην είσοδο της Μονής τον κ. Μαρτίνο υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί πατέρες.

Εντός του Καθολικού της Μονής εψάλη δέηση καθώς και πολυχρόνιο για τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

«Εκφράζουμε τη χαρά μας που η Κυβέρνηση της Ελλάδος σας διόρισε Πολιτικό Διοικητή έτσι ώστε να εποπτεύεται τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά ο εκάστοτε Πολιτικός Διοικητής αγαπά το Άγιον Όρος όπως και εσείς που το αποδείξατε με τις πολλές σας επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επίγειου ζωή σας μέχρι τώρα. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλετε έτσι ώστε το Άγιον Όρος να έχει μια αρμονική συνεργασία μετά της Ελληνικής κυβερνήσεως και αυτό θέλουμε να κατανοήσει και η κυβέρνηση. Σε αυτό συμβάλει πάντα η παρουσία του εκάστοτε Πολιτικού Διοικητή » ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη προσφώνηση του ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ.

Ακολούθως ο Γέροντας Εφραίμ δώρισε στον κ. Μαρτίνο μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, ευχόμενος «η Παναγία να σας σκεπάζει και να σας δίνει αυτή τη δύναμη που χρειαζόμαστε όλοι για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το διακόνημα μας».

Στην αντιφώνηση του ο Πολιτικός Διοικητής τόνισε τη σπουδαιότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια για τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και τη Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Πηγή orthodoxianewsagency.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *