Τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Δουσίκου π. Ιγνατίου Πούτου

Spread the love

Στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, τελέστηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2022 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιγνατίου Πούτου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής, ο οποίος μετέστη προς Κύριον την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ενώ προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Συνιερούργησαν δε αδελφοί της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και πολλοί ιερείς των γύρω περιοχών με την παρουσία πλήθους πιστών, που έφτασαν στην Ιερά Μονή για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου, ενώ στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, αφού είχε τελέσει Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κορμπόβου.

Παρευρέθησαν πολλές αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν Πατέρες της Ιεράς Μονής οι οποίοι απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού Καθηγουμένου μίλησε συγκινητικά ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, με τον οποίο ἀλλωστε τους συνέδεαν κοινοί πνευματικοί αγώνες από τα φοιτητικά τους χρόνια, ο οποίος τόνισε πως «ο Γέροντας Ιγνάτιος εργάστηκε με ταπείνωση, αφοσίωση και υπακοή αρμονικά με πέντε συνολικά αρχιερείς και δεν επεδίωξε αξιώματα και προβολή, αλλά το μόνο που επεδίωξε ήταν να προσφέρει για αυτό και η δουλειά του η πνευματική καρποφόρησε».

Ο κ. Παντελεήμων κάλεσε τέλος μοναχούς και πιστούς, «να πατούν στα ίχνη του μακαριστού Ιγνατίου έτσι ώστε να έχουμε και εμείς την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε μαζί του στη Βασιλεία του Θεού».

Από τη μεριά του ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς, αλλά και όσους προσήλθαν ώστε να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του προσφιλούς Καθηγουμένου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της μονής, όπου οι αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Στην συνέχεια παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα.

Να έχουμε την ευχή του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ