Τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Παϊσίου στον Άγιο Γεώργιο Αύρας

Spread the love

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία επί τη αυριανή εορτή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην υπό ίδρυση Μονή του Αγίου Γεωργίου Αύρας.

Στον λόγο του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκας αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου, τονίζοντας ότι έχει μεγάλη πνευματική χαρά, διότι σήμερα τιμήθηκε στην εκκλησία της Αύρας η μνήμη ενός πολύ μεγάλου σύγχρονου Αγίου, ο οποίος είναι διάδοχος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. «Και οι δύο αυτοί Άγιοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ήταν πατριώτες και μίλησαν για την Ελλάδα», σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προφητικό του χάρισμα, καθώς ο Όσιος Παΐσιος προέβλεψε κάποια γεγονότα, ενώ τόνισε και ότι ο Όσιος άφησε μία σειρά διαδόχων, ένας εκ των οποίων είναι και ο καταγόμενος από την Αύρα, π. Ευθύμιος.

Είπε ότι η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα τιμάται κάθε χρόνο στη Μονή, ενώ του χρόνου ο εορτασμός του θα είναι τριήμερος και με ομιλητές.

«Το μήνυμά του ήταν αισιόδοξο, καθώς ο Όσιος Παΐσιος έλεγε ότι Ελλάδα θα συνέλθει, φτάνει να μετανοήσει, να πάει ξανά στις ρίζες της, να πάει κοντά στον Χριστό. Πρέπει να κάνει ο καθένας μας από μία αλλαγή στη ζωή του, για να έχει περισσότερο Χριστό μέσα του», κατέληξε ο π. Δωρόθεος.

Μαζί με την αρτοκλασία μοιράστηκε στους παραβρισκόμενους χυμός και γλυκό.

Πηγή