Τον Άγιο Αθανάσιο τίμησαν στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Spread the love

Επί τη Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου της Εορτής και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας των αρμοδίων φορέων, εις τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ιστορικής περιοχής της Λητής.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως, αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Αθανασίου και στην σημασία της Τιμής των Ιερών Λειψάνων στην Ορθόδοξη Παράδοση, καθώς επίσης στην αξία του προσώπου καθενός ανθρώπου κάνοντας παράλληλα αναφορά στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

Εν συνεχεία του λόγου και εξ αφορμής της αποδόσεως της εορτής του Θωμά, αναφέρθηκε στην καλή απιστία του Αποστόλου που μετατράπηκε σε Ομολογία Πίστεως αναλύοντας εκτενώς το «ο Κύριός μου και ο Θεός μου».

Καταλήγοντας ευχήθηκε, μέσα από το πρόσωπο του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Λητής, Αιδες. Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Βασίλειου, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που σήμερα τιμούν και εορτάζουν τον Προστάτη τους, ενώ προέβη και στην χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου, του ευλαβεστάτου Διονυσίου Κυριάκη, στον οποίο και απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ