Τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ Τίμησε η Καρδίτσα

Spread the love

Την ιερά μνήμη του πολιούχου, εφόρου και προστάτου, αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία κατά το διήμερο 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2021.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, που εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κορώνης).

Ενώ, την κυριώνυμο ημέρα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Προ της απολύσεως της ακολουθία του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Αντωνίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ για την τέλεση του τρισαγίου, αφού κατ’ αυτή την ημέρα ο μακαριστός Επίσκοπος ήγαγε τα ονομαστήριά του.

Εν συνεχεία, μετέβησαν στην Ιερά και Σεβασμία Μονή της «Κορώνης», όπου προσκύνησαν των ιερά εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και την τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ. Κατά την άφιξή τους στην Ιερά Μονή, τους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος αυτής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός.