Φθιώτιδος Συμεών: «Αυτό το Πάσχα, τέτοιο Πάσχα, το πρώτο και τελευταίο». Φωτο – Video

Spread the love

«Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, που ταιριάζει και οφείλουμε να βρισκόμαστε ως άνθρωποι της προόδου και του Φωτός, ως παιδιά της Αναστάσεως.

           Και αυτή η κανονικότητα είναι η ζωή της αγάπης, της συγχώρεσης, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αυτοθυσίας, της προσφοράς, της ελευθερίας και πάνω από όλα της ταπεινότητας».

          Με αυτά τα λόγια καρδιάς, ο Επίσκοπος της καρδιάς του πιστού πληρώματος της Φθιώτιδος, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών, προέτρεψε όλα τα πνευματικά παιδιά του ποιμνίου του, να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου και το μήνυμα, ότι ο Χριστός Ανέστη να απηχεί και να αντιλαλεί πραγματικά,  κάθε ανθρώπινη καρδιά.

          Ο παιάνας της Νίκης: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατος πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος», εψάλη απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και οι χαρμόσυνοι χτύποι των καμπαναριών των Εκκλησιών μας, μετέφεραν σε όλους τους πιστούς το γεγονός, την ελπίδα και την χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου. 

          Όλοι, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, έζησαν αυτό το Πάσχα με πίστη και προσευχή, ευχόμενοι αυτή η πανδημία του κορωνοϊού να περάσει γρήγορα και έτσι να κατακλειστούν και πάλι οι Ναοί μας από τους πιστούς.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ετέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ακολούθως προηξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν  απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω των Ραδιοφωνικών σταθμών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm), Lamiafm1, Novafm και ΣτυλίδαFm. Από το διαδίκτυο η Ακολουθία μετεδόθη στα πέρατα της γης, μέσω livestreaming από το επίσημο κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο Youtube και μέσω της Ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www..imfth.gr., από την ιστοσελίδα LamiaReport και από πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

          Με πολλή πατρική αγάπη, ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν την Ακολουθία της Αναστάσεως επικοινώνησε τηκεφωνικώς με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για τον κόπο τον οποίο κατέβαλλαν, αλλά και για την διάθεση προσφοράς και αγάπης, μιας και με  τις απευθείας μεταδόσεις όλων των Ιερών Ακολουθιών, τόσο την Μ. Τεσσαρακοστή, όσο και την Μ. Εβδομάδα, τις οποίες και φιλοτίμως μετέδιδαν,  οι πιστοί είχαν την ευκαιρία με κάθε μέσο, να  παρακολουθούν και συμμετέχουν προσευχόμενοι από τα σπίτια τους. 

          Προτού ο Σεβασμιώτατος ψάλλει τον ύμνο της Ζωής: «Χριστός Ανέστη», απηύθυνε με συγκίνηση το πατρικό του μήνυμα προς τον λαό για το Άγιον Πάσχα, το οποίο και έφραψε ιδιοχείρως λίγες ώρες πριν την Ανάσταση.