Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία μας βοηθός παντί τω εργαζομένω το αγαθόν»

Spread the love

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος., η επέτειος της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος.

Στην Ιερά Μονή προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών,στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον οικοδεσπότη Άγιο Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Σύρο, Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και τους Διακόνους.

Ο Καθηγούμενος π. Αθανάσιος προσεφώνησε τον κ. Συμεών με λόγια καρδιακά, γεμάτα αγάπη και μέσα από την απλότητα που τον χαρακτηρίζει, τον καλωσόρισε στην Μονή της Παναγίας, αναφωνώντας δυνατά το Άξιος!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε συγκινημένος τον Γέροντα π. Αθανάσιο και αναφερόμενος στο Υπερευλογημένο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σε αυτήν εδώ την Ιερά Μονή της Παναγίας μας, της Παναγίας της Φανερωμένης, της Παναγίας της Ελεούσας, της Παναγίας Ξυνιάδος, της Παναγίας Μητέρας μας, που ελεεί και φανερώνεται στη ζωή μας, όταν μας παρηγορεί στον πόνο μας, όταν μας ακούει στα προβλήματά μας, όταν μας χαϊδεύει στην ταραχή μας, όταν μας γαληνεύει μέσα στις φουρτούνες της ζωής, όταν έρχεται στο κρεβάτι της ασθένειας να μας ανακουφίσει, να μας δώσει ελπίδα. Όταν έρχεται στο πένθος μας, στη λύπη μας, στη στεναχώρια μας, να μας δώσει παρηγοριά.

Μας φανερώνεται συνέχεια η Παναγία μας. Είναι πάντα μαζί μας. Σε κάθε στιγμή της ζωής μας».

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης