Φθιώτιδος Συμεών προς Ιερείς: «Θέλω να έχουμε αδιαμεσολάβητη σχέση. Εμπιστευθείτε με».

Spread the love

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου το 1ο Ιερατικό Συνέδριο απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου.

Οι Κληρικοί από όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα αγάπης και γνωριμίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέχοντας πραγματικά σ’ ένα ζεστό κλίμα ευχαριστιακής κοινωνίας και αδελφικής αγάπης.

Αρχικά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά, υπό του κ. Συμεών στον Μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη , των 14 Αρχιερατικών Επιτρόπων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και των Διακόνων.

Τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας απέδωσαν θαυμάσια Βυζαντινοί χοροί νέων Ιεροψαλτών, μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την εμπνευσμένη χοραρχία του Διευθυντού αυτής κ. Ανδ΄ρεου Ιωακείμ εκ δεξιών και του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Θωμά Αρχανιώτου εξ αριστερών.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους Ιερείς γαι την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Συγκινούμαι σήμερα αγαπητοί μου Πατέρες, διότι μετά από ένα ακριβώς μήνα από την ενθρόνισή μου βρίσκομαι με τον άπαντα τον Ιερό Κλήρο της Μητρόπολής μας. Όλοι συμπροσευχόμενοι, συλλειτουργούντες για μια ακόμη συνάντηση, επικοινωνία και συν προβληματισμό, ο οποίος θα θέσει τις βάσεις για την συνοδοιπορία μας. Είμαστε συνοδίτες και συνοδοιπόροι διότι: «Οὐ γὰρ ἐχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν».

Αυτός είναι ο προορισμός μας, ο προσανατολισμός, η αποστολή μας και ο στόχος μας. Δοξάζω το Θεό για τους κληρικούς της Μητροπόλεως μας γιατί όλοι είστε αναμμένες λαμπάδες στο θυσιαστήριο για την αγάπη Θεού και του Λαού»

Ακολούθως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, προσεφέρθη πλούσιο πρωινό σε όλους τους Κληρικούς στο Ισόγειο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Στις 11: 00 ακριβώς οι Ιερείς μετέβησαν στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας όπου και πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 1ου Ιερατικού Συνεδρίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Ολίγο προ της Ενάρξεως του ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς από τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης για το εν λόγω Συνέδριο παρεχώρησε δήλωση.

Τόνισε αρχικά ότι, σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα εφόσον συμπληρώνεται ένας μήνας μετά την ενθρόνισή του. Ένας μήνας επικοινωνίας, γνωριμίας, επισκέψεων ποιμαντικών και στους επτά δήμους της Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της ποιμαντικής των ποιμένων, η οποία και αποτελεί προτεραιότητά του, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει και περιμένει τους Ιερείς να είναι πραγματικοί ηγέτες στην αγάπη, στην προσφορά, στην φιλανθρωπία, στην καλοσύνη, στην προσευχή, στο ενδιαφέρον για τον άλλο άνθρωπο.

Στο Αμφιθέατρο ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, μέσα από την οποία εξέθεσε διάφορα θέματα αφορώντα σε θέματα διοικητικά, διαχειριστικά, πνευματικά και πρακτικά σχετικά την Ποιμαντική των Ενοριών και είχε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τους Πατέρες.

Ανακοίνωσε δε ότι από την αρχή του Νέου Έτους θα πραγματοποιήσει 14 Ιερατικές συνάξεις στο έδαφος και των 14 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως μας, όπου πρόθεσή του είναι να έρθει πιο κοντά με τους Ιερείς, αναμένοντας να γνωριστούν ακόμη καλύτερα και να συζητήσουν και να επιλύσουν θέματα στο «δια ταύτα».

«Πρώτα απ’ όλα αγαπητοί μου Πατέρες θέλω να με γνωρίσετε και να σας γνωρίσω. Να γνωρίσω την οικογένεια σας, τον κύκλο σας, το ποίμνιό σας, διότι όταν ένας άνθρωπος γνωρίζεται τότε μονάχα αγαπά», θέλω να έχουμε αδιαμεσολάβητη σχέση. Εμπιστευθείτε με», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Πρότεινε δε και παρεκάλεσε τους Ιερείς να σκεφθούν και να προτείνουν και αυτοί λύσεις σε διοικητικά και ποιμαντικά, θέματα που απασχολούν τις Ενορίες τους και ετόνισε ότι κάτω απ’ αυτό το πνεύμα, ομόνοιας, συζήτησης, συνεργασίας, ενότητος και αγάπης θα συμπορευθούν στην διακονία που μας έχει αναθέσει η Μητέρα Εκκλησία, θυσιαστική διακονία για το συνάνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Τέλος σε όλους δε τους Κληρικούς εδόθη πλούσιος φάκελος με έντυπο Ποιμαντικό και διοικητικό υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *